Arrangement: Bogkoncert - Historier fra Vietnam
Dansk Vietnamesisk Forening er ved at løbe et samarbejde med Vietnamesisk Forening i Stockholm igang. Vores første fælles aktivitet er en bogkoncert, hvor oversætter og forlægger Hiền Ekeroth og đàn tranh (zither) musiker Nguyễn Thanh Thủy sammen tager publikum med på en rejse gennem Vietnams kendte nedskrevne historier og traditionelle musik. Hiền og Thủy har flere gange optrådt med bogkoncerter i Sverige, men det er første gang de kan opleves i Danmark. Bogkoncerten finder sted d. 26. oktober fra kl. 19.30 til 21.30 i boghandlen Thiemers Magasin i Valby, Valby Langgade 30A. Dørene åbner kl. 19. Mere info om eventet og billetter her

Nguyễn Thanh Thủy er en førende đàn tranh-musiker og musikforsker. Hun har turneret i Asien, Europa og USA og har modtaget mange udmærkelser for sin musik. Mellem 2021 og 2023 er Nguyễn en international postdoc-forsker ved Royal College of Music i Stockholm og ved Kunstinstituttet, Det Pædagogiske Fakultet, Western Norway University of Applied Sciences. Hendes forskningsprojekt, finansieret af det svenske forskningsråd, fokuserer på musik og identitet i diaspora. Hiền Ekeroth har udgivet femten billedbøger på vietnamesisk og lavet flere oversættelser fra vietnamesisk til svensk og engelsk. Siden 2021 har hun arbejdet på Forlaget Barnens Val, hvor hun er ansvarlig for udgivelse af børnebøger og oversættelse fra vietnamesisk og engelsk til svensk.
Loan Tran holder foredrag i Odense den 12. september
Vi har længe ville holde et event i Odense og endelig fik vi chancen: Loan Tran er nemlig på kort visit i sin hjemby. På tirsdag kan du komme til eksklusivt foredrag med Loan Tran, hvor hun fortæller om arbejdet som frivillig på Little Warm Rose Shelter. Loan er engageret i alt fra fundraising aktiviteter til at sikre pigernes kompetencer, så de kan klare sig selv efter endt ophold. Loan er ildsjæl og passioneret coach og brænder for at lære pigerne på shelteret at klare sig bedst muligt. Som noget særligt byder arrangementet også på en udstilling af tegninger lavet af pigerne. Arrangementet finder sted fra 17.00 til 18.30 i de smukke rammer hos Karen Brahe Selskabet i Odenses adelige Jomfrukloster lige midt i Odense. En billet til arrangementet koster 75 kr. Inklusive i prisen er en forfriskning og snacks. Alt overskud går ubegrænset til aktiviteterne på Little Warm Rose Shelter. Mere information og billetter kan tilgås her.

Samtale om Vietnam - med ambassadør Nicolai Prytz

Den 9. maj har du mulighed for at møde Danmarks ambassadør i Vietnam og Laos – Nicolai Prytz, og høre om hans snart første år som ambassadør med adresse i Hanoi. Vi ser frem til en samtale om Vietnams politiske og økonomiske situation lige nu og om det stadig voksende samarbejde og nye initiativer mellem Danmark og Vietnam. Aftenen starter med et oplæg ved ambassadøren, hvorefter der åbnes op for spørgsmål fra deltagerne. Vi ser frem til en spændende og uformel samtale i Kulturhuset Islands Brygges smukke rammer. Dørene åbner kl. 19 og ambassadøren starter sit oplæg kl. 19.30. Aftenen slutter kl. 21. Det vil være muligt at købe drikkevarer på stedet. Der er begrænsede pladser, så skynd dig at booke billet. Deltagelse er gratis, men du er som altid velkommen til at støtte en af foreningens indsamlinger: https://www.davifo.dk/indsamlinger


 
Arrangement: bogsamtale om Hævnen fra Hanoi
I samarbejde med Thiemers Magasin inviterer foreningen til samtale med forfatter Thomas Bo Pedersen, som fornylig er udkommet med bogen ’Hævnen fra Hanoi’. ”Thomas Bo Pedersens nye nøgleroman bringer læseren helt tæt på brutale magtkampe i Udenrigsministeriet, magthaveres skyggesider, og Vietnam-krigens grusomheder. Bogen rummer flere fascinerende fortællingsforløb, der på magisk vis fletter fiktion, virkelige hændelser og personer sammen til en syrlig spændingsroman”, skriver forlaget Mondogrande.
Arrangementet finder sted d. 20. april, fra kl. 17-19 i Thiemers Magasin, Tullinsgade 24, 1618 København. Det er gratis at deltage, men man skal booke billet, det kan du gøre via dette link.
Tết-arrangement den 8. januar 2023
Kom og vær med når vi fejrer Tết i samarbejde med restauranten The Vietnamese. Der vil være lækker mad, god musik og den helt rigtige stemning når vi mødes for at fejre at vi træder ind i kattens år. Duc fra The Vietnamese har sammensat en særlig Tết inspireret menu til os med lækre vietnamesiske specialiteter.
Komponisten og sangeren Michael Møller kommer og opfører et par af de sange, han har komponeret med udgangspunkt i bogen The Mountains Sing. Så hvis du ikke nåede at få billetter til vores arrangement på HÖST litteraturfestival, har du nu muligheden for at høre Michael Møllers smukke kompositioner over The Mountains Sing skrevet af Nguyễn Phan Quế Mai’s.
Vi håber meget at du vil være med til at fejre Tết og du er velkommen til at invitere familie og venner med. Alt overskud fra arrangementet går ubeskåret til foreningens indsamling til provinshospitalet Bao Loc.
Program:
Kl. 17.30 er der velkomst med drinks og snacks og Michael Møller opfører nogle af sine kompositioner, som tager udgangspunkt i romanen The Mountains Sing.
Kl. 18.30 går vi til bords og nyder lækre vietnamesiske nytårsretter. Middagen afsluttes med vietnamesisk kaffe eller te.
Kl. 19.45 Nytårslykke-lotteri. Se om dit nye år bliver heldigt og støt samtidig Hospitalsindsamlingen.
Billetter koster 300 kr. og inkluderer: 1 velkomstdrink, forårsruller, 3-retters middag og kaffe eller te. Drikkevarer under middagen er ikke inkluderet men det vil selvfølgelig være muligt at tilkøbe drikkevarer under hele arrangementet. Lodder til lotteriet købes ligeledes på aftenen. Som medlem får du fortrinsret på at købe billet, men skynd dig da der er begrænsede pladser. Billetter kan købes her.
Mangler du en god ide til en julegave? Så køb et gavekort til en du holder af og støt en af foreningens indsamlinger.
5.12.2022
Vi udsteder med glæde et gavekort på beløbet, der oveni købet kan trækkes fra i skat. Gavekortet, får du tilsendt som en PDF-fil på mail. Det kan du sende videre eller printe ud. Vælg mellem vores 2 indsamlinger: Little Rose Warm Shelter, pigeshelter og Hospitalsindsamlingen til provinshospitalet i Bao Loc.

Ved at støtte en af vores indsamlinger, kan du med 200 kr. gøre en kæmpe forskel, det betyder dels penge til vores arbejde i Vietnam, dels vil det være med til at sikre, at vi kan beholde fradragsretten. Gavekort bestilles på mail: Info@davifo.dk med oplysning om navn på modtager og afsender samt navn på indsamlingen og beløbet, - når du har overført bidraget. Hospitalsudstyr: Bankoverførsel, reg/konto: 5301 7728164 • MobilePay = 47465
Shelterindsamlingen: Bankoverførsel, reg/konto: 5323 0533995 • MobilePay = 44908
Arrangement om forskningssamarbejder mellem Danmark og Vietnam på sundhedsområdet 
31.10.2022
Vi har inviteret to af de største danske eksperter når det kommer til sundhed i Vietnam: Professor ved Institut for Antropologi, Tine Gammeltoft og tidligere præsident for Dansk Røde Kors, professor i International Pædiatri og mangeårigt medlem af Dansk Vietnamesisk Forenings bestyrelse, Freddy Krarup Pedersen. Tine Gammeltoft har gennem årene lavet mange spændende projekter i Vietnam. Hun vil fortælle om sin nyeste forskning om type 2 diabetes i Vietnam, som udføres i samarbejde med Thai Binh University of Medicine and Pharmacy. Freddy Krarup Pedersen fortæller om DVFs langvarige samarbejde med Børnehospital no 1, som har omfattet både bistand, kapacitetsopbygning og forskning og fortælle om de vigtigste af de forskningsresultater vi har opnået. Der vil naturligvis også være mulighed for at stille spørgsmål og man behøver ikke forhåndskendskab til emnerne for at deltage. Arrangementet er gratis. Vi vil være glade for at modtage din tilmelding på info@davifo.dk.
Forfatter Nguyen Phan Que Mai besøger Danmark  
30.9.2022
Vi har længe ønsket et besøg fra den vietnamesiske forfatter Nguyen Phan Que Mai som i 2020 udgav romanen The Mountains Sing, et storslået familiedrama, der udfolder sig over flere generationer og årtier. Allerede i november 2020 afholdte foreningen et online arrangement med den anmelderroste forfatter. Romanen er indtil videre oversat til 16 sprog og har vundet flere priser. Den vietnamesiske kultur er utrolig rig på poetiske ordsprog og talemåder og netop disse gøres løbende til omdrejningspunkter i The Mountains Sing. Den danske sanger og sangskriver Michael Møller deltog i vores forfatter-talk om romanen og herfra blomstrede ideen om et samarbejde med Que Mai. Michael Møller er blandt andet kendt som forsanger i bandet The Mountains og Moi Caprice og har optrådt flere gange i Vietnam og samarbejdet med vietnamesiske kunstnere. Gennem årene har han fået et nært forhold til Vietnam og den vietnamesiske kultur. Michael Møller skriver i øjeblikket en række sange med udgangspunkt i de ordsprog og talemåder der er fremtrædende i romanen. Ordsprogene danner grundstammen i teksterne, som samtidig tager løst udgangspunkt i de scener, ordsprogene indgår i. Resultatet er en kort sangcyklus, som vil blive uropført under Höst Festivalen på Johan Borups Højskole d. 27. oktober. Michael Møller vil selv fremføre sangene. Inden koncerten taler Que Mai og Michael Møller om romanen og den vietnamesiske kultur. Denne samtale er modereret af Vietnamkenderen Thomas Bo Pedersen. Læs mere om Höst Festivalen og få fat i de gratis billetter her. Allerede den 26. oktober kan du møde Nguyen Phan Que Mai, når hun fra kl 16 signerer sin bog i Thiemers Magasin, Tullinsgade 24 i København. 
BUSTER filmfestival viser verdens første scifi-film for børn og unge
20.9.2022
I år præsenterer BUSTER filmfestival en vietnamesisk film: "Maika - pigen fra en anden galakse" – og dette er altså intet mindre end verdens første scifi-film for børn og unge, og den er vietnamesisk! Filmfestivalen har både visninger til skoler og en visning for familier. Til familievisningen d. 2.oktober laver festivalen en workshop, hvor børn og deres forældre selv kan bygge deres eget lille rumskib. "Maika - pigen fra en anden galakse" er en fantastisk og flot film, og den er blevet nomineret til festivalens hovedkonkurrence, og indgår dermed i kapløbet om at vinde prisen for bedste film på BUSTER 2022. Er du blevet nysgerrig kan du se trailere på vietnamesisk her og engelsk her. Foreningen trækker lod om 2 billetter på vores Facebook side, du skal bare skrive hvem du gerne vil se filmen med.
Så har Vietnam åbnet for grænserne!
16.3.2022
Den længe ventede åbning for turister kom endeligt den 15. marts. Nu skal man som turist blot kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejse (som er taget indenfor de sidste 72 timer). Der er intet krav om karantæne efter ankomst, dog skal alle besøgende i de første 10 dage selv-monitorere deres helbred og give de nærmeste sundhedsmyndigheder besked, hvis man har corona-symptomer. Endnu en glædelig nyhed er, at der er genindført visumfrihed for Danmark og en række andre lande. Hvis man gerne vil være længere tid i landet, kan man som turist ansøge om et 30 dages visum med mulig forlængelse op til 90 dage

1: Regler ved indrejse
https://mcusercontent.com/2b85d43b9bd2c77c079d58f57/files/8e62bf6a-9646-e81b-f06f-6e4bddc59ace/20220315_MOH_Covid_19_prevention_and_control_for_people_on_entry.01.docx

2. Hvem der er omfattet af visumfrihed.
https://mcusercontent.com/2b85d43b9bd2c77c079d58f57/files/d5ecd467-baa6-72ff-999d-03c243c2b265/20220315_The_Central_GOV_Resolution_visa_exemption.01.doc
Indkaldelse til Generalforsamling 2022
27.2.2022
Generalforsamlingen afholdes søndag d. 20. marts 2022 kl. 14.00-16.00 på ”Hyltebjerggård”, Linde Allé 33, 2720 Vanløse.

Alle medlemmer, der har betalt kontingent, er velkomne og valgbare. Der kræves ikke forudgående tilmelding. Eventuelle forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde skriftligt senest d. 6. marts 2022 på mail: GF@davifo.dk. Disse forslag vil blive offentliggjort på hjemmesiden en uge inden Generalforsamlingen.

Dagsorden:
 1. Valg af dirigent og referent
 2. Bestyrelsens beretning samt planer for næste års aktiviteter
 3. Hospitalsindsamlingen
  1. Beretning
  2. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse
  3. Fremlæggelse af planer og budget for det næste års aktiviteter
 4. Shelterindsamlingen
  1. Beretning
  2. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse
  3. Fremlæggelse af planer og budget for det næste års aktiviteter
 5. SRHR-Seksualvejledningsprojektet
  1. Beretning
  2. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse
  3. Fremlæggelse af planer og budget for det næste års aktiviteter
 6. Projekt ”Child Abuse”
  1. Beretning
  2. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse
  3. Fremlæggelse af planer og budget for det næste års aktiviteter
 7. Fremlæggelse og godkendelse af
  1. Foreningens reviderede regnskab
  2. Budget for det kommende år samt
  3. Fastsættelse af medlemskontingenter
 8. Behandling af indkomne forslag
 9. Valg af:
  a. Formand
  b. Kasserer
  c. Sekretær, samt
  d. op til 10 øvrige medlemmer af bestyrelsen
  Desuden vælges
  e. op til 2 suppleanter
 10. Valg af 2 interne revisorer og en suppleant for disse, samt 1 ekstern registreret eller statsautoriseret revisor
 11. Godkendelse af indsamlingsudvalg samt projektgrupper
 12. Eventuelt
Generalforsamling
24.04.2021
Den 21. marts afholdt DVF generalforsamling, hvor der blev valgt to nye bestyrelsesmedlemmer: Nils Bull (kasserer) og Torben Hjelm. Vi glæder os over nye kræfter i bestyrelsen og vil samtidig udtrykke en stor tak til Ole Silberg Johansen, som aftrådte som kasserer, men som heldigvis fortsætter som medlem i Hospitalsindsamlingsudvalget, i redaktionen og som 1. suppleant i bestyrelsen. Læs mere i referatet fra Generalforsamlingen samt Bestyrelsens beretning .

Hent referat fra Generalforsamlingen 2021 her.
Hent regnskab for 2020 her.
Hent bestyrelsens beretning her.
DVF modtager særlig udmærkelse 
06.02.2021
En nyhed vi er stolte over at kunne dele er, at foreningen i slutningen af januar modtog en udmærkelse fra Vietnams Union of Friendship Organisations (VUFO) for vores indsats med udsatte børn og unge i Ho Chi Minh byen. Samtidig modtog vores bestyrelsesmedlem Loan Kim Thi Tran en fin personlig udmærkelse fra Ho Chi Minh Child Welfare Foundation for sin store indsats med Little Warm Rose Shelteret.
På billedet ses en meget glad Loan Tran (til venstre) sammen med en også meget glad Mrs. Thien som er leder af Little Rose Warm Shelter. 
Forfattermøde med Nguyen Phan Que Mai
01.11.2020
DVF er overordentlig glad for at kunne invitere jer til et forfattermøde med Nguyễn Phan Quế Mai, som har skrevet romanen The Mountains Sing (2020). ”En skræmmende og fortryllende slægtsroman” ifølge Thomas Bo Pedersen, som er moderator for mødet.
Onlinemøde, som foregår på engelsk og finder sted d. 28. november 2020 kl. 14.00.
Læs mere her.
DVF har fået ny forperson
13.09.2020
Trine Glue Doan blev valgt som ny forperson for Dansk Vietnamesisk Forening på Generalforsamlingen i september. Med hende får DVF en forperson, der har boet mange år i Vietnam, taler flydende vietnamesisk og har indgående kendskab til landets kultur, historie og samfundsforhold. Læs mere her.

Hent referat fra generalforsamlingen d. 13. september 2020 her.
Hent godkendt regnskab for 2019 her.
Generalforsamling
23.08.2020
Søndag d. 13. september kl. 14.00-16.00 holder DVF generalforsamling på Linde Allé 33, 2720 Vanløse.
Efter lang tids udsættelse pga covid-19 kan vi endelig afholde generalforsamling. Det bliver dog uden frokost og optræden ved Clara Bryld, som det ellers oprindeligt var planlagt.

Kun for medlemmer. Hent dagsorden og mere information her
Kontakt os
Dansk Vietnamesisk Forening
Linde Allé 33
2720 Vanløse

Telefon 38 86 07 01
info@davifo.dk
© 2019 Dansk Vietnamesisk Forening