Lonely Planet
Vietnamese Phrasebook

- Glimrende vietnamesisk parlør til tasken eller baglommen

Anmeldelse af Wilfred Gluud

7. udgave september 2016.
256 pages. Format 93mm x 140mm. 129 gram.

 
Lonely Planet's Vietnamese Phrasebook & Dictionary er din handy følgesvend med de mest relevante og nyttige vietnamesisk ordforråd. Bestil din kaffe på vietnamesisk, handel på markedet, og vid hvad du spiser fra gadekøkkener. Koniske hatte, lakskåle, flag og T-shirts er fint - du kan sammenligne dem med alle andres. Eller åbne parløren og hjembringe souvenirs, som få andre har magen til. Åbn parløren og gøre denne tur til helt din egen. 
Omfattende mad sektion. Tips om kulturel etikette. Nyttige sætninger til at gå i byen, finde overnatningsmuligheder og sundhedsmæssige nødsituationer. Der er også en ”a-z Phrasebilder” på 18 sider. Desuden to sektioner med oversættelse begge veje.
Sidetallet og indholdet er uændret, så hvis man har en af de forrige udgaver er der ingen grund til at opdatere med den ny udgave.
 
Bogens indledes med 26 sider om udtale og grammatik. Hovedindholdet er 154 sider opdelt efter emner med ord/sætninger. Der er bl.a. afsnit om indkvartering, transport, shopping, mad og sundhed. men også anden nyttig information, vietnamesisk kultur og mentalitet. Også gode råd om valg af passende tiltaleformer og tolkning af kropssprog.
 
Man kan få oversat "Where’s the local Internet café?" og "I’d like a charger for my phone". Parlører kan gøre stor nytte når det drejer sig om at forstå teksten på skilte, eller at læse spisekort på restauranter og på indkøb. Man kan også bruge parløren som pegebog - over for en vietnameser peger man på hvad man vil sige, og får ham til at pege på sit svar.
 
Bagerst er der 62 sider Dictionary med Engelsk-Viet og omvendt.
 
PS: der findes 5 andre Vietnamese Phrasebooks, men Lonely Planets er den billigste.
 
Retur til Guidebøger - Rejse/sprog