Politiken
27/2 2015: Hemmelig opskrift er grundstenen for fremragende vietnamesisk restaurant
11/1 2014: Tag en smagsrig sviptur til Hanoi på Frederiksberg - Lukket 23/12 2015: Gammel kongevej

Bánh Mì restaurant 
District Tonkin

NYT Mikkel Bryggersgade 2 (ved Grand bio)
Dr. Tværgade 12, 1302 København K
Tlf. 60 86 88 96

Åbningstider: søn-ons 11-21.30, tor-lør 11-23

24/12 2015 Politiken: Tak for mad: Bánh Mì-favorit siger farvel til Frederiksberg - Anmelderroste District Tonkin på Gammel Kongevej lukker efter to år

Dejlig frokostrestaurant med Bánh mì

Med en kombination af vietnamesisk mad, kunst og interiør er butik District Tonkin inspireret af det pulserende gadeliv i Vietnams gamle og historiefyldte Hanoi i Tonkin. Det er en frokost restaurant med vietnamesiske sandwich, kaldet Bánh Mì.

Af Wilfred Gluud, Vietnam Ajour 3-2014


Banh Bánh mì er en baguette fyldt med kød, grønsager og dressing.
Foto Wilfred Gluud

Træd indenfor i District Tonkin og oplev duften af friskbagte baguettes og den søde aroma af vietnamesisk kaffe. Vietnam er præget af fransk kultur, koriander, risnudler og buddhisme sammen med baguettes og Café au lait. Vietnam var fransk koloni fra 1887 til 1954 og udviklingen skabte en stor industri inden for keramik, tekstil og te, der blev eksporteret til hele verden. Bánh mì’en er et klassisk eksempel på et vellykket møde mellem den franske og vietnamesiske madkultur. Da franskmændene i sin tid importerede kaffe og baguettes til Vietnam, gik der ikke længe før de lokale vietnamesere tog brødet til sig og kombinerede det med den lokale madkultur. Rismel erstattede det oprindelige hvedemel og gjorde brødet mere luftigt og blødt, og fyldet blev mere grønt og friskt.


Ejeren Thi Dung Nguyen stående bag disken og laver Bánh Mì sandwich. Foto Jens-Christian Sørensen.
I dag er både bánh mì og kaffe en fast del af et typisk måltid overalt i Vietnam. Menuen er enkel: der er fire firskellige bánh mì at vælge i mellem. Man skal kunne lide asiatisk koriander og chili for en bánh mì består af en baguette med fyld af kød, grønsager og krydderier. Den første sandwich på spisekortet består af baguette med marineret svinekød med agurk, porre, forårsløg, koriander, mynte samt Tonkin sauce, mayo og frisk chili. Den anden er med vietnamesisk pølse og marineret svinekød med syltede grønsager samt de samme grønsager. Den tredje sandwich er med grillet oksekød med sesam, og grønsager. Den fjerde sandwich er vegetarisk med tofu dampet i bananblade samt grønsager. Man kan også ringe og bestille som Takeaway.
 
Drikkevarer og desserter
Min ven drak grøn te som var Natural Tea Blossom med jasmin blomst fra Kina, der smage fortræffeligt. Selv fik jeg Cafe Sua Da - Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk, som smagte som i Vietnam. Man kan også få Espresso, Cappucino, samt americano (sort kaffe) samt 9 slags te, som dog er fra Kina. Desuden italiensk San Pellogrino hvidvand.
I stedet for dessert fik vi 2 vietnamesiske drikke: So Da Chanh – Vietnamesisk lemonade med citronsaft og sirup toppet med soda. Sua Chua Xoai – Mangodrik med yoghurt. Som begge var perfekte til at afslutte frokosten.
Vi prøvede ikke nogen af de to vietnamesiske desserter. Hverken Du Ua Sua Chua – Vietnamesisk yoghurt på kondenseret mælk med frugter. I weekenden kan man også få Chè Thung – en dessert lavet af mungbønner, yams, pandan blade samt kokosmælk.
 
 
Butik og udstilling
Det er også en kulturel gavebutik hvor man kan købe vietnamesisk Trung Ngyuen kaffe, porcelæn, tekander, notesbøger, kurve, samt et stort udvalg af Vietnam kogebøger på engelsk. 
Der er kunst på væggene billeder af den herboende vietnamesiske maler Dang Doung Bang, som maler oliemalerier med bl.a. motiver fra Hanoi, og kombinerer traditionel vietnamesisk silkemaling med impressionisme med brug af vandfarver samt akrylmaling på silke.
Ligesom på et rigtigt vietnamesisk gadekøkken er der selvfølgelig også plasticborde og plasticskamler udenfor på fortovet.
District Tonkin et meget gennemført sted med en meget hyggelig atmosfære og dejlige sandwich og drikkevarer for dem der sætter pris på god vietnamesisk mad.

Retur til: anmeldelser af restauranter