Knud Vilby

Udviklingskonsulent, journalist og forfatter
Knud Vilby (1942) har i mere end 45 år beskæftiget sig med de politiske, sociale og menneskelige forhold, især på det afrikanske kontinent. 
Han har arbejdet på Danmarks Radio, været chefredaktør på Information, formand for Den Danske Unesco Nationalkommission, Mellemfolkeligt Samvirke samt for Dansk Forfatterforening. Han er forfatter til en lang række bøger om udenrigspolitiske og udviklingsmæssige forhold med særlig vægt på den afrikanske situation. Han har været leder af udviklingsprojekt i Etiopien, international observatør bl.a. i Sydafrika og co-producer på dokumentarfilm fra Afrika.

Knud Vilbys hjemmeside

2015 31/7 RÆSON: KNUD VILBY KOMMENTAR: MULTIKULTUREN er en NØDVENDIGHED. DET GAMLE EUROPA har BRUG FOR INDVANDRING - Inger Støjberg og Venstre kommer ikke uden om multikulturen, for alle vestlige lande har reelt befolkningstilbagegang. Vi er nødt til at sige ja til ikke-vestlig indvandring

2015 9/4 U-landsnyt: Slut på udviklingsbistandens epoke?

2012 22/4 Politiken DEBAT: Bistand går ikke længere til de fattige - Vestens udviklingsbistand har fået et nyt sigte i de senere år

2011 3/2 Politiken: Kina er nu Afrikas største handelspartner - Kinesisk hvidbog beskriver dramatisk udvikling i det kinesisk/afrikanske samarbejde.

2009 På Kulturdagen 14/3 talte journalisten og forfatteren Knud Vilby ud fra sin nye bog "Global vækst - Globale kriser" - også om ulande og Vietnam - Brochure om bogen fra forlaget Hovedland - Anmeldelse af Global krise

Artikler om Vietnam

Udgivelser

I 2014 har Knud Vilby hjemtaget restoplag af nogle af sine seneste bøger: “Kampen mod de fattige”, “Uafhængig?” (om Tanzanias udvikling i dansk og engelsk udgave). “Udsat ” og “Global vækst og globale kriser”. De sælges billigt. Se under Kontakt

   Global vækst - globale kriser
Verden har udviklet sig utroligt gennem de sidste 75 år. Velstanden har aldrig været større, men det har uligheden heller ikke. Kloden har aldrig tidligere kunnet producere så meget til så mange, men kloden står nu over for udfordringer, vi aldrig tidligere har oplevet. Klimaet er i krise, det er slut med billig energi, det er svært at producere fødevarer nok, og de globale magtbalancer er under hastig forandring.
Global vækst - globale kriser beskriver den store globale udviklingsrejse fra Anden Verdenskrig og frem til i dag. Med et særligt fokus på klimaets forandring, religionens nye betydning, terrortruslen og Kinas nye globale rolle.
Temaerne er blandt andre kultur, religion, terror, marked og handel, befolkningsudvikling og migration, sundhed, forskning og uddannelse, fødevarer, miljø, energi og klima.
Pris: 299,00 kr. - webside på forlaget Hovedland - Anmeldelse af Global krise - Omtale på FagBogInfo
Vilby_uafhaengig.jpg (93186 byte) Uafhængig? - afrikanske udfordringer
Beretninger fra Tanzania, en andengenerations-nation i en globaliseret verden. Bogen indeholder også sammenligning mellem udviklingen i Vietnam og Tanzania. 2005 
Anmeldt i Information
Vilby_Fattige.jpg (128095 byte) Kampen mod de fattige - Nye fronter forstærker global ulighed
En opsummering af fronterne mellem de rige og de fattige. En kort og klar fremstilling af en række fronter. Bogen anbefales varmt til alle, der interesserer sig for ulande og/eller den globale udvikling. Forord af Sven Auken. 2002 158 sider. 99,95 kr.
Anmeldt på fagboginfo.dk
Anmeldt i VietNam Ajour 4-2002 (PDF)
Kampen for frihed : koloniernes vej til selvstændighed
Der indledes med en oversigt over koloniseringens historie hvorefter der fortælles om 4 af den internationale frihedskamps ledere: Indiens Mahatma Gandhi, Vietnams Ho Chi Minh, Algeriets Franz Fanon og Kenyas Jomo Kenyatta. Gyldendal, 1999. - 64 sider : ill.
Kan lånes på biblioteket.