Jens Nauntofte 1938-2017

Biografi Wikepedia

Jens Nauntofte i Saigon den 30. april 1975.

Thomas Bo Pedersen (fra Hanoi) på Facebook "Jens er ikke mere. Og det er så trist, at ingen ord giver mening. Har ikke tal på de gode stunder, vi har haft sammen i næsten 30 år i både Vietnam og København. Vores sidste ting sammen har været dialogen om Vietnam-kapitlerne i hans erindringer, som snart skulle udkomme. Her fortæller Jens om, hvordan det hele startede, da storebror kom hjem efter at have kæmpet for Fremmedlegionen i Vietnam og mange andre fantastiske historier fra Jens' liv. Billedet her er fra en dejlig aften i Saigon, hvor Jens havde medbragt et billede fra Vietnam-krigens dage. Vi talte igen-igen om de dage, hvor han som en af en håndfuld vestlige journalister blev tilbage for at rapportere fra Saigon's fald i 1975. En perlerække af anekdoter til langt ud på natten. Jeg græder over at miste Jens, omend det er intet mod, hvad Maria har mistet. Æret være dig, min ven."


"Siden krigen er Jens vendte tilbage til Vietnam mange gange, hvor jeg har haft stor fornøjelse af hans selskab – senest i 2014, hvor jeg overtalte ham til at stille op foran sit gamle Hotel Continental. Det sort-hvide foto, han holder, er taget i 1975 og viser Jens stående på sin gamle altan på øverste værelse. Bagefter gik ved ned på en af Saigons legendariske, frankofile sidegade-restauranter. Det blev en lang aften med masser af røver-historier og kølig Beaujolais, serveret af rødmende servitricer, der for første gang oplevede Jens rulle charmen helt ud." Foto Thomas Bo Pedersen.

Nils Vest fotograferede Jens og Maria Stenz på en Vietnam rejse, her fra Dien Bien Phu.

Nekrolog Jens Nauntofte

Den 27. marts døde journalist Jens Nauntofte (født 8/10 1938). Han døde af en pludselig opstået tarminfektion. Det kom som lyn fra en klar himmel, da den ellers friske og aktive pensionerede DR-korrespondent Jens Nauntofte blev indlagt på Hvidovre Hospital med en kraftig infektion. Her kæmpede lægerne forgæves for at redde den 78-årige mands liv.Han var dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han var fra 1969-1973 ansat ved dagbladet Information samtidig med, at han studerede historie ved Københavns Universitet. Fra 1977-2008 ansat ved Danmarks Radio. Siden 27. januar 1982 var han gift med skuespilleren Maria Stenz. Jens Nauntofte blev kendt for sine tv-dokumentarudsendelser i DR og for mange år som studievært og medredaktør på TV-avisens udenrigsprogram Horisont. Jens Nauntofte udgav 17 bøger om udenrigspolitik – særligt Mellemøsten og Tyskland.

"Minefelter" - erindringer af Jens Nauntofte 
Saxo  263,30 kr

”Heldigvis nåede Jens at blive færdig med sine erindringer, der sætter et smukt og varigt minde over et langt og produktivt liv.”
- Fra bogens forord af Leif Davidsen
En af Danmarks mest anerkendte udenrigsreportere, Jens Nauntofte, nåede kort før sin død i marts 2017 at sætte sidste punktum i denne erindringsbog om sit barske og eventyrlige liv.
Danskerne kender ham for hans reportager fra verdens brændpunkter – fra de utallige krige i Mellemøsten og Golfen til Vietnamkrigens kaotiske afslutning, hvor han som den eneste danske journalist blev tilbage, da Saigon faldt.

Thomas Bo Pedersen i Hanoi var ven med Jens Nauntofte og har skrevet om bogen

Gul stjerne over Vietnam

Den 30. april 1975 gjorde Befrielsesfronten FNL sammen med Nordvietnams hær, sit indtog i det daværende Saigons gader. Jens Nauntofte var den eneste nordiske journalist, der blev i Saigos og han tegner et unikt billede af de skæbnesvangre dage under og efter befrielsensaktionen.

Thomas Bo Pedersen: DAGBOG FRA SAIGON 1975: “SUPERHØGEN LETTER – KNUGENDE SIN HÅNDTASKE OG STARS AND STRIPES” - Min blog er i dag overladt til Jens i form af disse uddrag fra hans dagbog ‘Gul Stjerne over Vietnam’

Bogen er genudgivet som e-bog
Kan købes hos forlaget Saxo for 69,95

 

Desuden har Jens Nauntofte skrevet 17 bøger om udenrigspolitik – særligt Mellemøsten og Tyskland  - Se på webside Saxo.dk