President Obama has met the leader of the Vietnamese Communist Party, Secretary-General Nguyen Phu Trong, at the Oval Office in Washington. It is the first meeting of its kind since the two countries normalised relations 20 years ago.

I sidste haldel af 1970'ernes hjemlige politiske landskab var der bred enighed om, at de nødstedte asiater skulle modtages på betryggende vis, og mediedebatten var fuldstændig befriet for den retorik, der for nuværende præger diskussionen om, hvor mange og hvilke flygtninge fra Mellemøsten og Afrika vi bør finde plads til.

Manila Times Gives China The Finger With Its Own “Nine Dash Line” Map. China deploys drilling platform to East Vietnam Sea again for oil exploration. Vietnamese and Chinese Boats Clash Near Disputed South China Sea Isles

12 Rare Images Of Saigon From Above. Beautiful photos from Hanoi taken from a height of more than 200 m of the Ho Chi Minh Mausoleum, National Assembly Building, Hanoi Flag Tower, Temple of Literature and city squares in Hanoi. ALSO Hanoi’s green areas viewed from flycams.

Four decades after the war in Vietnam came to an end, a collection of iconic images by Associated Press photographers will be exhibited in the country for the first time. The set of 58 images titled “Vietnam: The Real War” opened 12/6 at Hanoi Exhibition Hall for a two-week run.

Vietnam eyes Western warplanes, patrol aircraft to counter China; USA warn China on seadispute; Vietnam and USA discuss military cooperation and East Sea islands; USA is giving Vietnam $18 million for patrol boats; USA has called for an "immediate and lasting halt" to land reclamation in disputed areas of the South China Sea.

Ole Riis beretter: Vi har ca. 500 følgere på Facebook og har indsamlet næsten kr. 47.000 i 2014 i Danmark. Derudover har møbelfirmaet Scancom doneret 1.000 $ og andre lokale donorer har givet penge i Vietnam. I første havdel af 2015 er der overførst 125.000 kr til Little Rose Warm Shelter.

Med 4 beretninger, formand, 2 indsamlinger og projekt immigrantbørn. Forslag fra bestyrelsesmedlem Freddy Karup Pedersen om at udvide aktiviterne til også at omfatte Cambodia og Laos, uden at foreningen skifter navn, blev vedtaget efter debat.

Vietnam authourities abandoned plans to strip Hanoi's leafy boulevards of thousands of trees after it triggered an outraged social media campaign and an unusual street protest. Some 6,700 trees were due to be cut down in the capital. But after outraged Hanoians took to social media to vent their fury, authorities were forced to backtrack.
 

Niels Bjerre-Poulsen bog er et mesterværk skriver Politiken. Omtale og anmeldelser af bogen. Mogens Lykketoft roser bogen på Facebook side. 

Pages