Dokumentarfilmen
”Børn og sundhed i Vietnam”

Filmen er optaget i 2006 på Børnehospital Nr. 1 og i provinsen Vinh Long om Dansk Vietnamesisk Forenings bistand til 10.000-vis af vietnamesiske børn.
Filmen varer 26 minutter, med ekstramateriale 1½ time, DVD’en 70 kr.
Se forfilm (1 min 10 sek) Microsoft Media (.wmw) - opløsning 640 x 480 8 mb (stor fil)

DVDen med ekstramateriale udgivet - pris 70 kr. - Anmeldelse af DVDen (PDF) 
Film om Indsamlingen 2 min - Projekt-videoer Sundhed - Shelter - Pacode - DVF intro
- see trailer

 

Filmen er vist 23 gange på dk4 - PDF med tekst og oversigt visninger

Titusindvis af vietnamesiske børn er blevet hjulpet gennem bistand fra Dansk Vietnamesisk Forening. Hvad der startede som en indsamling af brugt hospitalsudstyr og penge til indsamlingen "Hospitalsudstyr til Vietnam", er fortsat med bistandsprojekter finansieret af Danida. 
Hjælpen formidles gennem et stort børnehospital i Ho Chi Minh City, som også er centralhospital for børnesygdomme i det sydlige Vietnam. Projekterne har arbejdet med de fem alvorligste børnesygdomme i Vietnam, hvordan behandlingen kunne forbedres og styrkelse af det forebyggende arbejde.
I filmen ser man undervisning af mødre i en lokal landsby i Vinh Long provinsen. Projektet har ikke kun undervist sundhedspersonale, men også mødre for at kunne nå ud i landområderne. 
To af de centrale deltagere i sundhedsprojekterne interviewes: pensioneret børneoverlæge på Hillerød sygehus Else Andersen, og Freddy Karup Pedersen der til daglig er klinikchef på Rigshospitalets børneafdeling.
Den vietnamesiske fotograf Nguyen Van Vinh har lavet filmens smukke billeder. 26 minutter. Produceret for Dansk Vietnamesisk Forening af Wilfred Gluud.
DVD’en indeholder en 25 minuttes turistfilm på engelsk, og smuk musikvideo fra Mekong-floden. Desuden længere interviews med Freddy Karup Pedersen og Else Andersen, samt to vietnamesiske læger på engelsk.
Desuden PC-filer fotos, artikler fra VietNam Ajour samt sundheds-videnskabelige artikler
se oversigt

Filmholdet januar 2006 bestod (bagerst) af Wilfred Gluud, fhv. oversygeplejerske Vo Kim Sa, miss Phan Thi Thu Thuy fra VTC, miss Tran Thi Ngoc Lan fra Foreign Press Service i Hanoi, oversygeplejerske Helle Blom, filmfotografen Nguyen Van Vinh og hans assistent Nguyen Tho Hiep fra VTC.
Klik for stor kopi

Filmen er optaget på 4 dage: Første dag filmede vi på Børnehospital nr. 1, samt tog med en patient (barn der ikke kunne høre) og hendes mor til det fattige Kvarter 8 syd for floden, og filmede interview i deres hjem. Anden dag besøgte vi Ben Thanh marked og centrum, samt de to sheltere. Dag tre kørte vi til Vinh Long provinsen, hvor der er IMCI-projekt. Efter ankomst sejlede vi 45 minutter op ad Mekong-floden til kommunal sundhedsklinik, hvor den lokale læge underviste en mødregruppe om Dengue feber. Senere filmede vi det lokale hospital. Dag 4 igen på Børnehospital nr. 1 med ambulante patienter, samt flere optagelser i centrum, og om aftenen gav film-projektet middag til holdet. Så var vi færdige, og dag fem blev brugt til at gennemse filmen, samt afregning.
Der blev optaget 4½ times film med et professionelt kamera Sony DXC-35WS på Beta tape.
Læs mere om optagelserne i Helle Bloms artikler Gensyn med Børnehospitalet og Rundtur til Vinh-Long provinsens sundhedsvæsen

Film om Landsindsamlingen Hospitalsudstyr til Vietnam
Hjælp syge børn i Vietnam
Filmen varer kun 2 minutter - Vælg format nedenfor

Vælg størrelse og format
Prøv evt. at klikke for større vindue der viser filmen

Microsoft Media (.wmw)
Hvis Windows Mediaplayer ikke vil starte afspilning så prøv at downloade filen: højreklik og vælg "Gem dstination som". Start afspilning ved enten at klikke på den downloadede fil, eller start først MediaPlayer, vælg Filer og Åbn. 

Hvis Windows Mediaplayer ikke vil starte afspilning så prøv at downloade filen: højreklik og vælg "Gem dstination som". Start afspilning ved enten at klikke på den downloadede fil, eller start først MediaPlayer, vælg Filer og Åbn. 

Quicktimet Movie

  • 5,6 MB (god billedkvalitet - STOR FIL)
  • 20,3 MB (flot billedkvalitet - MEGET STOR FIL TIL DOWNLOAD) 

Formater MPEG1

Real Media Video

  • 1,4 MB (god billedkvalitet - STOR FIL)
  • 20,1 MB (flot billedkvalitet - MEGET STOR FIL TIL DOWNLOAD) 

kbps = kilobyte per sekund

 

 

 

 

 

PROJEKTER
Lille - stor  (wmv) + Quicktime (mov)

DVF Intro  0:55 min 
- 1,6 MB - 3,6 MB - QTM 6,1 MB

Sundhedsprojekter/IMCI  3 min
- 7,5 MB - 38,4 MB - QTM 23,1 MB

Shelter-projekt  1:41 min
- 3,8 MB - 12,2 MB - QTM 15,1 MB

Pacode-projekt  1:23 min
- 3,3 MB - 11,7 MB - QTM 12,6 MB