Jazzfestival 2016 Tri Minh & Clara Bryld torsdag 7. juli kl. 17

 

Biografi
Tri Minh

MySpace

Fremragende fotos fra USA turne i efteråret 2014 med 
Tri Minh Quartet: Sounds from Hanoi

YouTube

Tri Minh - Hanoi love story  

HANOI IN THE MORNING VIDEO

 

 


I starten af 1990erne bestod Tri Minh fra Musikkonservatorium med ”Fremragende” på komponistlinien. Tri Minh spillede så med andre unge musikere jazz musik forskellige steder i Hanoi. Efter en periode med improviseret med jazz musik, begyndte Tri Minh at udforske elektronisk musik.
Siden 1999 har Tri Minh komponeret og arbejdet en solo som elektronisk kunstner, både i Vietnam og resten af verden. Han er kendt for både at være en fremragende minimalistisk DJ og avantgarde musiker og lydkunstner. Tri Minh fusionerer elektroniske programmering og instrumentering med traditionel vietnamesisk musik og tekster, både i musikalske forestillinger og i kombination med moderne installationer og performances.
Med voksende popularitet, har Tri Minh fastslået sig som den første egentlige elektroniske kunstner i Vietnam. Han har optrådt med mange internationale kunstnere fra Danmark, UK, USA, Sverige, Belgien, Polen, Hong Kong, Kina, Filippinerne, Thailand, Malaysia, Singapore og har optrådt i Barcelona-Spanien, Göteborg-Sverige, København-Danmark, Cologne, Berlin-Tyskland, Taipei-Taiwan, Grass, Wien-Østrig.

CD: 
Hanoi kærligheds historier

Spændende moderne CD ”Hanoi Love Stories” - blid rolig vellyd med lydlandskaber af blød popjazz, komponeret og mixet af lydkunstneren Trí Minh. Download album som MP3 fra www.cdbaby.com for $9.99. DVF har fået CDen fra Hanoi som sælges for 80 kr., inklusive bonus CD "Hanoi Soundscape", tilsendes for 100 kr.
Video på YouTube med titelnummeret - Plakat som PDF 

“Hanoi Love Stories", 11 numre, samlet tid 59 min, numrene varer mellem 4 og 8 minutter.
”Hanoi in the Morning” er det første nummer, og man føler solen står op over et tåget Hanoi, til blide toner på sopransax fra danske Anders T Andersen, på baggrund af blide tangentlyde. Han er uddannet på Rytmisk Konservatorium, har udgivet CD med oktet og senest spillet med den københavnske saxofonkvartet United Notions.
”Floating Flowers, Drifting Clouds” har svenskeren Stefan Östersjö guitar og vietnamesisk lut, på baggrund af tangenter og håndtrommer. En traditionel vietnamesisk sang i elektronisk form.
Titelnummeret ”Hanoi love stories” er blide tangenter over elektroniske lyde og vokal improvisation af sangeren Tùng Duong.
”Hanoi At Noon” har lidt mere markante trommelyde og tangenter ovenpå den elektroniske baggrund, samt improviseret spil på kontrabas af VÅ© Anh Tuấn (lyt til dette nummer). “Chillout” har komponisten Trí Minh på piano på blid baggrund.


Tri Minh forærede kronprinsen CD under besøget i november. Klik for stort foto.
” Absence” har den fransk-vietnamesiske TrÆ°Æ¡ng Quế Chi som fremsiger eget digt med blød stemme og en drømmende baggrund.
”Etude Chill Out” er et blidt lydtapet med Trí Minh alene.
 ”Vietnam Vibes” er lidt up-tempo elektronisk nummer med vokal af Phám Thị Huá».
”Fly me to the Moon of Vietnam” er et stemmnigsfyldt nummer hvor Tùng Duong synger den gamle slager ”Fly me to the  Moon” oven på elektroniske lyde og trompet.
”A World Without Goodbye” er et meget smukt harmonisk nummer med sang af danskeren Michael Møller, kendt fra bandet Moi Caprice og flere album udgivelser.
 
Der findes flere albums fra Vietnam som kan downloades på www.cdbaby.com som MP3. Jeg vil anbefale Thanh Lam’s album ”Acoustisc” og saxofonisten Tran Manh Tuan’s ”Drifting Blossoms, Floating Clouds”. . Hvis man søger først på ”Vietnam” og dernæst vælger kategorien ”World” er der en masse at vælge i mellem.
  “Hanoi Love Stories” - Læg musikken på din afspiller, lav en kop rigtig vietnamesisk kaffe (bønner fra Vietnam og metalfilter), tag en slurk af den tykke bitre væske, luk øjnene, glem hverdagens problemer, slap af og lad os gå ind i en verden af "Hanoi kærlighedshistorier", en verden af samples, levende rum, kærlighed og Hanoi atmosfære med deltagelse af kunstnere i fra Vietnam, Danmark, Sverige og mennesker, der bor i Hanoi, optaget på forskellige steder i Hanoi, Danmark, Sverige og Frankrig. Lad din fantasi være din guide i "Hanoi kærlighedshistorier"s musikalske rum.
 
Numre:
1. Hà Ná»™i Buổi Sáng - Hanoi In The Morning (Sopransax Anders T Andersen, Danmark) 7:16
2. Bèo Giạt Mây Trôi - Floating Flowers, Drifting Clouds (Tỳ Bà/Lut & Guitar: Stefan Östersjö, Sverige) 6:48
3. Chuyện Tình Hà Ná»™i - Hanoi Love Stories (Vokal Tùng DÆ°Æ¡ng) 5:57
4. Hà Ná»™i Buổi TrÆ°a - Hanoi At Noon (Bas VÅ© Anh Tuấn) 8:07
5. ThÆ° Giãn – Chillout 3:55
6. Trống Vắng – Absence (Poem: TrÆ°Æ¡ng Quế Chi, Frankrig)  5:00
7. Etude ThÆ° Giãn - Etude Chill Out 5:20
8. Âm Hưởng Việt Nam - Vietnam Vibes (Sang Phạm Thị Huệ) 4:09
9. Bay Lên Mặt Trăng Việt Nam - Fly Me To The Moon of Vietnam 5:24
(Vokal Tùng DÆ°Æ¡ng)
10. Má»™t Thế Giá»›i Không Biệt Ly - A World Without Goodbye (sang Michael Møller, Danmark)  6:00
11. Ending bonus 1:14
Musikere:
Musik og remix: Trí Minh
Trompet: Trung Đông
16 strengs harpe: Thanh Trà
Slagtøj: Hà Đình Huy
Bas: VÅ© Anh Tuấn, Phan Kiên


Tri Minh ved flygelet under en af de koncerter hvor albummet blev lanceret i Hanoi. Foto Thomas Bo Pedersen

Hanoi Soundscape - CD 2010

Lyde og støj fra byen Hanoi er de musikalske byggesten, som den tyske komponist, lyddesigner og live performer Robert Henke med sine to vietnamesiske kolleger Tri Minh og Vu Nhat Tan har brugt til at bygge Soundscape Hanoi. Dyttende, smældende og skramlende lyde som Henke, Tri Minh og Vu Nhat Tan har indsamlet fra alle hjørner af byen, er der skabt et lyd landskab der gør byen Hanoi akustisk levende. taktile. Også lyde fra Hanoi banegård indgår i lydlandskaberne.
Robert Kenke, Tri Minh and Vu Nhat Tan opfører Hanoi Soundscapes ved koncert i 2010. Foto Doan Ngoc Bào.

Nhac SĨ Tri Minh & Chuyên Tinh Hà Nôi InLook.vn

Retur til Forsiden