Udviklingsbistand i Vietnam og Tanzania
- Hjælp til selvhjælp
Development Aid in Vietnam and Tanzania
“Help to self-help”

ADDA markskole i NordvietnamJohn Wihallah, formand for landboforeningen i Njombe, Tanzania, danser med lokale kivinder under besog i NordvietnamKvalitet af dyrket plante diskuteres med John Wihallah, der er formand for landboforeningen i Njombe, Tanzania

Photos from meeting 25-9 2010 - fotoserie fra møde 
 Læs om besøget på ADDAs hjemmeside

Lørdag den 25. september 2010 Kl. 13-17 i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 Kbh. N 

Den danske ngo ADDA – Agricultural Development Denmark Asia – har siden 1994 gennemført landbrugsprojekter I Vietnam og andre lande i Sydøstasien, og for nylig er der indledt et projekt i Tanzania. ADDAs projekt er omtalt i en artikel på U-landsnyt, læs artiklen her

 

Download PDF files: 
A4-flyer med lang tekst - Plakat til print A4/A3
Pressemeddelelse  Pressefoto1 - Pressefoto2 - Pressefoto3 -

ADDAs folder om alle 3 møder

  Press release: Development Aid in Vietnam and Tanzania

 

Kom til en spændende og lærerig eftermiddag og bliv klogere på hvad dansk udviklingsbistand bidrager med i Vietnam og Tanzania. Vi fokuserer på det første af 2015 målene: ”At udrydde ekstrem fattigdom og sult” og emner vil være: Udviklingsstrategier og nye samarbejdstrends.

Eftermiddagen vil bl.a. byde på et spændende oplæg ved Hang Nguyen Thi Thu, der er ansat på ADDAs kontor i Hanoi og John Wihallah, der er formand for landboforeningen i Njombe, Tanzania. De vil fortælle om ADDAs projekter med fokus på uddannelse af fattige bønder vha. Training of Trainers og Farmer Field Schools, samt det spændende Danida-støttede syd-syd samarbejde, hvor vietnamesisk ekspertise kommer tanzanianske bønder til gavn.

Nguyen Hai Bang, counseler and vice-ambassadør i Danmark, vil indlede anden del af arrangementet om udviklingshjælpens betydning for Vietnam (afbud fra ambassadør Vu Van Luu). 

Dansk Vietnamesisk Forening og DANTAN vil fortælle om deres projekter, hvor læring og øget ekspertise er en vigtig krumtap for at skabe udvikling og modvirke fattigdom. Ole Riis, formand for DVF, vil fortælle om projektet med socialt udsatte børn og unge i Ho Chi Minh byen, og læge Jørgen Prag, DVF, om foreningens sundhedsprojekter, som er Danida finansierede. Fra DANTAN vil formand Jesper Kirknæs og Bo Bramming holde oplæg om biogasanlæg på Zanzibar - og hvorledes vidensdeling og undervisning foregår.
I løbet af eftermiddagen byder vi på te, kaffe og kage samt lokale lækkerier fra Vietnam og Tanzania. Efter fremlæggelserne vil det være muligt for de indbudte at stille spørgsmål og der lægges op til diskussion og debat.
Mødet foregår på engelsk med mulighed for oversættelse til dansk.

Vel mødt! Gratis adgang

Arrangører: ADDA, (Agricultural Development Denmark-Asia), Dansk Vietnamesisk Forening og DANTAN (Dansk Tanzaniansk Venskabsforening) - Forneden de 3 foreningers logoer
Mere om projektet i Tanzania og ADDAs arbejde i Vietnam på www.adda.dk

Søndag d. 26.9. kl. 13 – 17 i ADDAs kontor på Vodroffsvej 21A, st., Frederiksberg.

Alle er velkomne til at møde repræsentanter fra ADDA, Ms. Hang Nguyen Thi Thu fra ADDAs kontor i Hanoi, Vietnam og John Wihallah, formand for landboforeningen i Njombe, Tanzania. Her kan du få svar på alle dine spørgsmål til ADDAs succesfulde landbrugsprojekter og en spændende snak med folk der ved alt om de lokale forhold.

Tirsdag d. 28.9 kl. 19 på Kalø Økologisk Landbrugsskole, Skovridervej 1, Rønde

Alle er velkomne til en aften med fokus på succesfulde landbrugsprojekter. Ms. Hang Nguyen Thi Thu fra ADDAs kontor i Hanoi, Vietnam og John Wihallah, formand for landboforeningen i Njombe, Tanzania, fortæller om det utraditionelle samarbejde mellem en dansk NGO, vietnamesiske eksperter i landbrugsuddannelse i et uland og afrikanske bønder. Her kan du høre hvordan bedre dyrkningsmetoder kan forbedre levevilkårene for tusindvis af bønder.

Fælleskampagnen og arrangement lørdag den 25. september
ADDA, DANTAN og Dansk-Vietnamesisk Forening i samarbejde
 
Fælleskampagnen er en oplysningskampagne organiseret af NGO-forum i august-september 2010 i et samarbejde med Udenrigsministeriet og UNDP m.fl. Kampagnen bindes op på bl.a. FN’s store 2015-topmøde i New York, hvor der er opstillet otte udviklingsmål, der siden årtusindskiftet har været pejlemærker i det internationale udviklingssamarbejde. Den første og vigtigste af disse er at halvere fattigdom og sult i verden inden 2015.
Læs mere på hjemmesiderne: www.adda.dk, www.davifo.dk og www.dantan.dk

Klimaændringer skaber store udfordringer for vietnamesisk landbrug af Marc Dumas-Johansen, ADDA, fra VietNam Ajour 1-2010